یک کارشناس بازار مسکن معتقد است: رشد بی سابقه معاملات در ساختمان های قدیمی با توجه به مشکل نقدشوندگی آن در آینده، نشان میدهد که رشد قیمت مسکن ناشی از تورم و افزایش
آمدن مهرداد بذرپاش به وزارت راه و شهرسازی امیدواریهایی درخصوص تحرک یافتن صنعت ساختمان و ثبات نسبی قیمتها ایجاد کرده و این در حالی است که از ابتدای سال جاری ترکیب سهگانهی تورم، قیمت ارز و کاهش ساخت و ساز، بازار مسکن را در معرض نوسانات و رکود تورمی قرار داده است.
آمار بانک مرکزی از رشد ۶.۷ درصدی قیمت مسکن در آبان نسبت به مهرماه خبر میدهد و طبق اعلام عضو اتحادیه املاک کشور، بازار مسکن در شرایط رکود تورمی به سر می برد.
قیمت خانه در پرمعاملهترین منطقه جنوبی تهران طی یک سال گذشته ۶۰ درصد افزایش یافته؛ در حالی که متوسط رشد در شهر تهران ۳۸ درصد و در منطقه ۱ فقط ۲۶ درصد بوده است.
منحنی ۵۴ ماهه روند رشد سالیانه قیمت مسکن شهر تهران نشان میدهد که آبان ۱۳۹۹ بازار به بالاترین میزان افزایش قیمت رسیده و در ادامه روند نزولی به خود گرفته است.
سرعت افزایش اجاره بها در شهریور در حالی در تهران و کل کشور برای دومین ماه پیاپی کاهش یافت که آمار صدور پروانه ساخت مسکن در تهران در بهار امسال رکود بی سابقه ای را نشان می دهد.
در شهریور امسال متوسط قیمت یک متر مربع مسکن در شهر تهران، ۴۳ میلیون و ۲۱۶ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل و مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱.۱ و ۳۶.۳ درصد افزایش یافته است.
بازار مسکن در شمال شهر تهران همچنان با رکود دست و پنجه نرم میکند. این موضوع را به راحتی میتوان از حجم بالای واحدهای عرضه شده برای فروش در مناطق ۱ تا ۳ مشاهده کرد؛ آپارتمانهایی که عمدتا مشتری ندارد و بعضا تا ماهها آگهی فروش آنها تجدید میشود.
در بازار مسکن شهر تهران نرخهایی کمتر از عرف بازار وجود دارد که البته این واحدها بیشتر در مناطق شمالی پایتخت است اما در مناطق میانی و جنوبی هم دیده میشود.
با عقبنشینی تقاضای سرمایهگذاری از بازار مسکن پایتخت، اوضاع خرید و فروش چنگی به دل نمیزند و بنا به گفته مشاوران املاک، تعداد معاملات در مقایسه با ماه گذشته تقریبا نصف شده است؛ برخی آمار غیررسمی هم از رسیدن سرعت رشد قیمت به یک سوم ماه گذشته حکایت دارد.
بررسی سه شاخص قیمت، متراژ و محدوده معاملات حاکی از آن است که دو سمت عرضه و تقاضا در بازار مسکن شهر تهران، مسیری جداگانه را طی میکنند؛ بدین معنا که عرضه واحدها از نوع بزرگ متراژ، بالاتر از میانگین قیمت و در محدوده شمال تهران است اما تقاضای واقعی در واحدهای کوچک، کمتر از متوسط قیمت و در مناطق مصرفی تمرکز کرده است.
افزایش قیمت مسکن سبب شده تا میزان ودیعه املاک بزرگ متراژ در شمال تهران نیز افزایش چشمگیری یابد به طوری که برای رهن کامل آپارتمان و املاک ویلایی به بودجهای بین 5 تا 35 میلیارد تومان نیاز است.
آمار از کند شدن آهنگ رشد قیمت مسکن در سال گذشته نسبت به سه سال قبل از آن حکایت دارد و نرخ افزایش سالیانه آن به ۱۶ درصد رسید، به طوری که در مقایسه با سال ۱۳۹۶ تعداد معاملات مسکن شهر تهران ۵۷ درصد افت کرد.
سیگنال سقوط قیمت در بازار امتیاز وام خرید مسکن که در روزهای پایانی اسفندماه 1400 رصد شد، در بازار فروردین ماه معاملات اوراق وام ملکی، دریافت و بازار به این سیگنال کاهشی پاسخ مثبت داد.
بازار معاملات مسکن با تازهوارد جدید روبهرو شد. رفتار خریدار و فروشنده ملک طی روزهای اخیر تحت تاثیر عامل سوم -علاوه بر دو نیروی قبلی- قرار گرفته است. تحلیلهایی درباره «تاثیر حذف ارز ۴۲۰۰» در بازار مسکن بین فعالان مطرح است؛ بهطوریکه محتوای آنها به دو شکل چگونگی این اثرگذاری را ترسیم میکند. این بازیگردان جدید در کنار متغیر برونزای دیگر و همچنین ...
در شرایطی که معمولا بازار اجاره در نیمه دوم سال افت میکند، بررسیها از رشد محسوس اجاره بها نسبت به نیمه اول امسال حکایت دارد؛ این در حالی است که دی ماه امسال تورم سالیانه اجاره ۳۰ درصد بالاتر از تورم خرید و فروش مسکن بود.